NY! Aktivt hopp i Växjö!

WORKSHOP 22-22 NOVEMBER I FYLLERYDS NATURRESERVAT

Går det att möta vår tids utmaningar utan att bli galen?

BOKNINGARNA RULLAR IN: ANMÄL DIG & SÄKRA DIN PLATS HÄR >>

Vi är många som bryr oss om framtiden på vår levande planet. Många känner oro, uppgivenhet eller avtrubbning inför överväldigande globala hot. Allt fler söker både inom och utanför sig själva efter kraft och mod för att kunna bidra till en bättre värld för kommande generationer.

Många kämpar med hoppet. Den sortens hopp som förknippas med optimism är ju svårt att behålla när så mycket är smärtsamt och förvirrande – och prognoserna dystra.

I den här workshopen utforskar vi en helt annan sorts hopp – det aktiva hoppet. Aktivt hopp är något vi är, snarare än har, och något vi kan öva oss på att göra. Att bidra till en bättre värld är inget moraliskt tvång. Det är ett uppvaknande till vilka vi är – och ett sätt att bli mer levande.

Vår inspirationskälla är Joanna Macy som i ett halvt sekel har hjälpt människor att transformera förtvivlan och uppgivenhet inför överväldigande sociala och ekologiska kriser till konstruktiv och gemensam handling. Denna gruppmetodik är en särskilt kraftfull energikälla eftersom den påminner oss om vår förbundenhet med varandra och allt levande.

Processen vi går igenom har fyra dynamiska steg som stödjer oss i möten med våra egna frågeställningar och varandra. Den öppnar för nya förhållningssätt som behövs för att kunna bidra till ett mer livsbejakande samhälle. Du får ta del av metoder och verktyg som du kan fortsätta jobba med själv eller dela med andra.

Tider:

  • Fredag 22 nov 18.00 – 21.00 (med incheckning fr kl 17.00)
  • Lördag 23 nov 09.00 – 21.00
  • Söndag 24 nov 09.00 – 16.00

Plats: Fyllerydstugan, Växjö

Pris: 1500 kr

Boende: I priset ingår sovsal i stugan för den som vill (medtag sängkläder/sovsäck, liggunderlag), mat och fika ingår i kursen, dock inte frukost. Om lokala kursdeltagare vill erbjuda övernattning till hitresande kan det eventuellt gå att ordna. Vandrarhem och hotell finns också i närheten som boendealternativ.

Efter din anmälan kommer en mejlbekräftelse med en faktura, samt mer detaljerad information om boendealternativ, agenda, kontaktuppgifter mm

> Skriv ut inbjudan (pdf)

ANMÄL OCH BOKA DIN PLATS HÄR

Workshopledare

Hillevi Helmfrid: Har lång erfarenhet av att leda grupper i utforskande processer, dessutom agronom och skribent. Driver konsultföretaget Hållbar utveckling – Process & Perspektiv. (hillevihelmfrid.com)

Kristina Lindgren: Dipl. Psykosyntesterapeut, erfaren facilitator, mindfulnesslärare och coach. Tidigare som civilingenjör och miljökonsult, arbetat bl.a. med hållbarhetsprojekt, internationella uppdrag inom FN, OECD och EU. (beyondfulness.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s