Aktivt hopp workshop i Bagarmossen

OBS! DENNA WORKSHOP ÄR NU FULLSATT!!

SÄTT UPP DIG PÅ VÄNTELISTAN: https://simplesignup.se/event/153610


AKTIVT HOPP WORKSHOP 28-29 SEPTEMBER 2019
Går det att möta vår tids utmaningar utan att bli galen?

Denna workshop är arrangerad av #psychologistsforfuture och Kristina Lindgren.

Målgrupp: Alla som har engagemanget och kämpar med att möta och agera i världens kriser utan att själv gå under. Enda villkor för att delta: Att du innan helgen läst boken ”Aktivt hopp” av Joanna Macy och Chris Johnston. (se länk nedan)

 

Vi är många som kämpar med hoppet. Den sortens hopp som förknippas med optimism är ju svårt att behålla när så mycket är smärtsamt och förvirrande – och prognoserna dystra.

I den här workshopen utforskar vi en helt annan sorts hopp – det aktiva hoppet. Aktivt hopp är något vi är, snarare än har, och något vi kan öva oss på att göra. Att bidra till en bättre värld är ett sätt att bli mer delaktig, mer levande, och att vakna till vilka vi är och inget moraliskt tvång.

Vår inspirationskälla är Joanna Macy som i ett halvt sekel har hjälpt människor att transformera förtvivlan och uppgivenhet inför överväldigande sociala och ekologiska kriser till konstruktiv och gemensam handling. Arbete i grupp är särskilt kraftfullt eftersom en viktig energikälla finns i påminnelsen om vår förbundenhet med varandra och allt levande. Denna gruppmetodik är en särskilt kraftfullt energikälla eftersom den påminner oss om vår förbundenhet med varandra och allt levande.

Processen vi går igenom har fyra dynamiska steg som stödjer oss i möten med våra egna frågeställningar och varandra. Den öppnar för nya förhållningssätt som behövs för att kunna bidra till ett mer livsbejakande samhälle. Du får ta del av metoder och verktyg som du kan fortsätta jobba med själv eller dela med andra.

Workshopledare:
Kristina Lindgren har följt Joanna Macy sen 90-talet och har arbetat med Aktivt hopp sedan 2013, Hon har också gått en ”facilitator retreat” i ”The Work that Reconnects” med Joanna Macy i Tyskland år 2010. Kristina är Dipl. Psykosyntesterapeut, erfaren mindfulnesslärare och ledarutvecklare. Hon arbetade tidigare som civilingenjör och miljökonsult, på Naturvårdsverket med arbete med att skydda ozonskiktet, hållbar samhällsutveckling, klimatkonventionen och andra internationella uppdrag inom FN, OECD och EU.

UPPLÄGG:
Inför workshopen förväntas du ha läst boken ”Aktivt Hopp” av Joanna Macy och Chris Johnstone som nu finns på svenska.
https://www.adlibris.com/se/bok/aktivt-hopp-att-mota-var-tids-utmaningar-utan-att-bli-galen-9789198347036
Med detta tvådelade upplägg eftersträvar vi såväl teoretisk som upplevelsebaserad förståelse.

PRIS: 900 kr/deltagare*

ANMÄLAN OCH BETALNING: https://simplesignup.se/event/153610

Gå till facebook-eventets sida: https://www.facebook.com/events/1411736642300878/

*Vid ev avbokning. Om du skulle ångra dig kan du få din avgift tillbaka innan 25 augusti, minus 10% i administrationskostnad. Efter detta datum betalas inte kursavgiften tillbaka förutom vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg, eller så kan du överlåta din plats till någon annan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s