Inbjudan workshop i Vadstena 11-13 nov 2016!

OBS! Vi HAR FLYTTAT DENNA Aktivt Hopp Workshop TILL VADSTENA. VI KÖR DEN 11-13 NOVember!
Det är Agneta Falk, Skaparlust.nu som satte igång rörelsen denna gång. Nu har vi en inbjudan du kan ladda ner och skriva ut.

”Går det att leva utan skygglappar, utan att bli uppgiven eller skvatt galen?” I takt med att världens ekologiska och sociala kriser ser ut att fördjupas väcks frågan om hopp och hopplöshet hos allt fler, inte minst hos unga som frågar sig: Är det möjligt att tro på en hållbar framtid?  

Som engagerad vuxen kanske du frågar dig hur du kan bidra till att sprida hopp när svårigheterna är så stora och prognoserna så dystra.

Vi är många som inser att omställningen till ett inkluderande och hållbart samhälle nu behöver tillföras en extraordinär kraft och som anar att denna kraft behöver komma inifrån. Men hur hittar jag den utan att bränna mitt ljus i båda ändar?  Workshopen bygger på boken ”Active Hope -How to Face the Mess We’re in without Going Crazy” av Joanna Macy och Chris Johnstone.

En bärande idé är att aktivt hopp är något vi gör snarare än har; det handlar om att låta intentioner och inre förhållningssätt styra våra handlingar.

I workshopen undersöker vi bland annat varför det är så svårt att prata om jordens och allt levandes kris och utforskar redskap, som stödjer oss i våra samtal och möten med andra.

Processen går genom fyra steg och öppnar för nya förhållningssätt som gör oss bättre rustade att bidra till ett mer livsbejakande samhälle. Den öppnar för nya förhållningssätt och gör oss bättre rustade att bidra till ett mer livsbejakande samhälle.

Vi kan öva oss i Aktivt hopp, precis som fotboll, sång och odling. Med hjälp av boken kan man göra mycket hemma på sin egen kammare. Men arbete i grupp är långt mer kraftfullt.

NÄR: 11-13 november 2016, fredag 18.00 – söndag 16.00

PLATS: Vadstena Folkhögskola

ARRANGÖR: Agneta Falk (www.skaparlust.nu) i samarbete med
Hillevi Helmfrid (www.hillevihelmfrid.com) och
Kristina Lindgren (www.beyondfulness.com)

INTRESSEANMÄLAN OCH FÅ MER INFO HÄR: https://simplesignup.se/event/86782

Intresseanmäl dig för mer info, och boka din plats om du vill vara säker på att komma med.

Kursavgiften: 1950 kronor (varav anmälningsavgift 300 kr) + mat och logi tillkommer.

Varmt välkommen!

Agneta, Hillevi, Kristina

 

___

Hej! Hitta oss även på facebook